“Bij jou krijg je dus niet alleen maar foto’s. Bij jou krijg je meer.”

Nov 24, 2021

Dit is exact wat een hoteleigenaar van een boutique hotel tegen mij zei nadat ik zijn hotel gefotografeerd had en de foto’s had aangeleverd.

Dat was eigenlijk een eye-opener voor mij.

Wat ik als normaal zag en als een beetje extra service blijkt eigenlijk een grotere (positieve) impact te hebben voor mijn klant dan ik had gedacht.

Wat is die extra service dan?

Ik ben heel actief op social media en dan met name op Instagram. Ik heb inmiddels bijna 4500 volgers daar opgebouwd. Vergeleken met de grote “influencers” is dat niet zo veel maar toch heb je dan al een enorm groot bereik. Ik zie Instagram echt als een marketing tool. Instagram richt zich op foto’s en video’s en is dus uitermate geschikt voor bijvoorbeeld hotels, B&B’s, vakantiehuizen maar ook voor bijna alle bedrijven om hun product of dienst in de etalage te zetten.

Foto’s en video’s roepen namelijk gevoelens op en zeker bijvoorbeeld in de reiswereld is dat een groot voordeel (mits je het goed toepast).

Het gaat erom dat jij met de foto’s die je plaatst de potentiële klant weet te inspireren en een bepaalde behoefte oproept om een bepaalde plek te bezoeken of jouw product of dienst af te nemen. Ook creëer je meer betrokkenheid en word je online zichtbaarheid veel groter. Mensen willen zich graag kunnen identificeren met iemand voordat ze iets bij je “kopen”.

De meeste opdrachtgevers waar ik voor fotografeer doen gek genoeg niet veel met social media. Ze plaatsen af en toe een foto maar vinden het verder al vaak “gedoe” en hebben er geen tijd voor. Het verbaast mij keer op keer weer!

Hoe pak ik het zelf aan?

Als ik een interieur heb gefotografeerd stuur ik uiteraard de foto’s toe naar de klant. Maar daarnaast, en nu komt het, promoot ik de opdrachtgever ook op mijn Instagram account.

Regelmatig post ik een foto en tag ik daarbij de opdrachtgever. Tevens maak ik bij elke foto die ik post een mooi verhaaltje. Dus storytelling krijg je er ook nog bij:-)

Ik doe dat echt met regelmaat. En het werkt! Ik krijg echt zoveel positieve feedback van klanten dat ze veel meer volgers krijgen, dat ze zelfs meer boekingen krijgen en dat ze berichtjes krijgen van mensen met offerte aanvragen en nog veel meer.

En voor mijzelf werkt het natuurlijk ook goed. Eerlijk is eerlijk. De foto’s gebruik ik ook voor mijn eigen portfolio en voor mijn eigen story telling of blik achter de schermen. En ook ik haal opdrachten uit Instagram.

“Ik vind dat je dat echt heel goed doet. Het blijven betrekken en promoten van jouw klanten. Jouw werk. Echt heel gaaf. Chapeau!”

Aldus een tevreden klant.

Het stukje extra wat je bij mij krijgt? Een social media booster, extra marketing en sales, het vergroten van jouw online zichtbaarheid en meer betrokkenheid bij jouw klanten.

Meer verkopen, boekingen en aanvragen.

En oh ja…..ook hele mooie sfeervolle foto’s!

Ook interessant voor jou?

5 redenen om mij als interieur fotograaf in te schakelen

5 redenen om mij als interieur fotograaf in te schakelen

1. Ik neem de tijd om de sfeer te proeven Als ik ergens voor het eerst kom, neem ik de tijd om even te "aarden". Ik loop rond in de ruimte en ga op verkenning uit. Op die manier kan ik goed de sfeer proeven en het gevoel dat de ruimte bij mij (en waarschijnlijk bij...

“Dan heeft u zeker een lange ontsluitingstijd nodig?”

“Dan heeft u zeker een lange ontsluitingstijd nodig?”

Over mijn ervaringen tijdens het fotograferen van huizen voor de verkoop kan ik wel een boek schrijven. En misschien ga ik dat nog wel eens doen! Hier wat grappige korte quotes/anekdotes. Lees, lach en huiver even mee! "Als u nou eerst alle foto's die kant op maakt...