Workshop interieurfotografie BUITENPLAATS BEECKESTIJN

Heb jij altijd al willen leren hoe je de mooiste interieurs fotografeert?

En hou je van architectuur, kunst, historie, prachtige behangen en stijlkamers in een sprookjesachtige omgeving?

Dan is dit je kans! Op de prachtige Buitenplaats Beeckestijn organiseer ik exclusief voor jou een workshop interieurfotografie. En it’s all yours! Alle ruimtes op de benedenverdieping staan tot onze beschikking. 

Voor wie is deze workshop geschikt en wat levert het je op? 

 • De beginnende fotograaf die al wat basiskennis heeft (diafragma en sluitertijd zijn bekend), zich verder wil ontwikkelen, zijn of haar skills wil verbeteren en zich wil oriënteren of specialiseren in interieurfotografie.
 • De gevorderde of professioneel fotograaf die zijn of haar fotografie naar een hoger niveau wil tillen en zich wil oriënteren of specialiseren in interieurfotografie.
 • Na deze cursus kun je jezelf naar een next level interieurfotografie tillen.
 • Kun jij de magical tool HDR Bracketing toepassen.
 • Weet je hoe je met tegenlicht, overbelichte ramen en andere soorten licht moet omgaan.
 • Kun jij mooie detailfoto’s met wazige achtergrond maken.
 • Kun jij goede composities in een interieur ontdekken en fotograferen.
 • Heb jij heel veel inspiratie en kennis opgedaan en leuke andere fotografen ontmoet.
 • Heb jij meer zelfvertrouwen gekregen doordat je in de praktijk een prachtig interieur hebt gefotografeerd.
 • Heb jij mooie foto’s gemaakt die je voor je portfolio kunt gebruiken!

   Wat gaan we doen?

   We starten met koffie, thee en iets lekkers in een prachtige historische keuken in de villa. Daarna leg ik je in het kort de basistheorie uit. Wat is diafragma, sluitertijd, iso en ik vertel je alles over mijn “magical tool” HDR/bracketing. We kunnen dit gelijk instellen op je camera. Voor sommigen zal het gesneden koek zijn, voor anderen een opfrismoment en voor weer anderen vrij nieuw. Vast staat dat iedereen er wat van opsteekt! Daarna kunnen we goed voorbereid aan de slag!

   Je krijgt 3 opdrachten waarvoor je ruim de tijd hebt. Zie hieronder.

   Na het volgen van deze workshop mag je mij een aantal van je beste foto’s toesturen en zal ik je feedback geven. 

   Belichting

   Het maken van foto’s met tegenlicht, te lichte of te donkere omstandigheden en veel contrast. Hoe maak je toch een mooie foto als je bijvoorbeeld richting een raampartij fotografeert? We oefenen met bracketing/HDR.

   Compositie/lijnenspel

   Hoe kies ik mijn standpunt, waar let ik op qua lijnen (veel patronen aanwezig zoals in het behang, paneeldeuren), hoe maak ik een mooie, rustige en toch spannende foto?

   Hier kunnen we spelen met standpunten recht van voren, vanuit de hoek, laag of hoog. Ook creëren we zelf een mooie opstelling, hoe zet je die stoel neer, die vaas enz. Je gaat echt op zoek naar de beste compositie.

   Scherpte/diepte

   Een foto wordt een stuk speelser, spannender als je met veel scherpte diepte werkt. We gaan hiermee oefenen met verschillende objecten, voorwerpen die in de stijlkamers aanwezig zijn. Eventueel mag je ook een zelf meegebracht item fotograferen!

   Locatie & bijzonderheden

   Buitenplaats Beeckestijn te Velsen-Zuid

   Beeckestijn is een prachtige historische buitenplaats, die in de 18de eeuw aan de duinrand in Kennemerland is gesticht als zomerverblijf van Amsterdamse regenten. Huis Beeckestijn is sinds juni 2019 ingericht als Museumhuis van Hendrick de Keyser. In de vertrekken beleef je hoe het was om rond 1717 in het huis te wonen.

   Het heeft prachtige stijlkamers en glas in lood ramen waar je echt je hart kunt ophalen met het fotograferen. Elke kamer is weer anders qua kleur, licht, behang en interieur en daardoor ook de sfeer.

   Je kunt hier echt het perfecte interieurplaatje schieten!

   • In elke kamer zijn bankjes en stoelen waar je ook gebruik van mag maken. Een foto van jou op zo’n prachtig fluwelen sofa bankje is dus ook mogelijk.
   • Er zijn verder geen bezoekers. De buitenplaats wordt exclusief voor deze workshop afgehuurd.
   • De foto’s die je maakt tijdens de workshop mogen gebruikt worden voor eigen portfolio, website of social media.
   • We kunnen ook foto’s van elkaar maken. Zo heb je leuke foto’s van jezelf die je weer in kunt zetten voor je branding!

   Wat is mijn investering?

   Er zijn maximaal 8 deelnemers. Zo kan ik iedereen voldoende aandacht geven en begeleiden en lopen we elkaar niet in de weg.
   De kosten zijn € 795 (excl. BTW) voor een hele dag van 10.00 tot 16.00 uur.

   Voor een heerlijke lunch wordt gezorgd!

   Data:
   Woensdag 1 november

   REVIEws van voorgaande workshops

   $

   “Het was een fijne en interessante workshop met leuke mede fotografen!
   Leuk om nieuwe tips en tricks te horen en te gebruiken. Bracketing is een eye opener! Je legde het helder en duidelijk uit.De locatie vond ik geweldig en had er graag nog langer willen blijven.”

   $

   Ik vond de workshop interieur fotografie heel erg waardevol. Het was een top locatie, en Esther, jij hebt echt goede oefeningen uitgezocht. De HDR was helemaal nieuw voor mij. In deze top locatie naar jouw instructie en advies – ook tussendoor – te kunnen fotograferen was echt een top ervaring. Ik kon veel van je leren. Leuk was ook die interactie met en de tips van de andere cursisten. Een hele leuke groep.”

   $

   Esther en ik kennen elkaar al een hele tijd via Instagram. Ik bewonder haar fotografie werk enorm.Dus toen ze op instagram een workshop interieur fotografie aanbood op het prachtige landgoed Buitenplaats Beeckestein twijfelde ik geen moment!

   Het was echt een fantastisch leuke en leerzame workshop op een unieke locatie! Een heel ontspannen sfeer en zo leuk om Esther eindelijk live te hebben ontmoet.”

   De prachtige locatie en deelnemers

   Mooie woorden

   Zullen we samen aan de slag gaan?

   Laten we een boost geven aan jouw bedrijf!