Workshop interieurfotografie Buitenplaats Beeckestijn

Heb jij altijd al willen leren hoe je de mooiste interieurs fotografeert?

En hou je van architectuur, kunst, historie, prachtige behangen en stijlkamers in een sprookjesachtige omgeving?

Dan is dit je kans!

Voor wie?

 • De beginnende fotograaf die de basiskennis heeft, zich verder wil ontwikkelen, zijn of haar skills wil verbeteren en zich wil oriënteren of specialiseren in interieurfotografie.
 • De gevorderde of professioneel fotograaf die zijn of haar fotografie naar een hoger niveau wil tillen en zich wil oriënteren of specialiseren in interieurfotografie.

   Wat gaan we doen?

   We starten met koffie, thee en iets lekkers in de historische keuken van de buitenplaats. Daarna bespreken we de opdrachten in een prachtige historische kamer op de 1e verdieping. Je krijgt 3 opdrachten waarvoor je ruim 2 uur de tijd hebt:

   Belichting

   Het maken van foto’s met tegenlicht, te lichte of te donkere omstandigheden en veel contrast. Hoe maak je toch een mooie foto als je bijvoorbeeld richting een raampartij fotografeert? We oefenen met bracketing/HDR.

   Compositie/lijnenspel

   Hoe kies ik mijn standpunt, waar let ik op qua lijnen (veel patronen aanwezig zoals in het behang, paneeldeuren), hoe maak ik een mooie, rustige en toch spannende foto?

   Hier kunnen we spelen met standpunten recht van voren, vanuit de hoek, laag of hoog. Ook creëren we zelf een mooie opstelling, hoe zet je die stoel neer, die vaas enz. Je gaat echt op zoek naar de beste compositie.

   Scherpte/diepte

   Een foto wordt een stuk speelser, spannender als je met veel scherpte diepte werkt. We gaan hiermee oefenen met verschillende objecten, voorwerpen die in de stijlkamers aanwezig zijn. Eventueel mag je ook een zelf meegebracht item fotograferen!

   Locatie & bijzonderheden

   Buitenplaats Beeckestijn te Velsen-Zuid.

   Deze wordt beheerd door Vereniging Hendrick de Keyser. Zij zetten zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur.

   Dit is een historische 18e eeuwse buitenplaats met prachtige stijlkamers waar je echt je hart kunt ophalen met het fotograferen. Elke kamer is weer anders qua kleur, licht, behang en interieur en daardoor ook de sfeer. Je kunt hier echt het perfecte interieurplaatje schieten!

   • In elke kamer zijn bankjes en stoelen waar je ook gebruik van mag maken. Een foto van jou op zo’n prachtig fluwelen sofa bankje is dus ook mogelijk.
   • Er zijn verder geen bezoekers. De buitenplaats wordt exclusief voor deze workshop afgehuurd.
   • De foto’s die je maakt tijdens de workshop mogen gebruikt worden voor eigen portfolio, website of social media.

   Wat is mijn investering?

   Er zijn maximaal 10 deelnemers. We kunnen tijdens de workshop goed afstand houden i.v.m. de 1,5 meter regel.
   De kosten zijn € 295 (excl. BTW) voor de cursus van een halve dag en € 395 (excl. BTW) voor de cursus van 2 halve dagen

   Data:  op dit moment zijn er nog geen nieuwe data bekend

   Get to know me: Esther Scherpenzeel

   $

   Gek op kleurrijke, speelse interieurs met een knipoog

   $

   I love boutique hotels!

   Zowel om te fotograferen als om in te logeren. Het kleurgebruik, de warme, luxe aaibare materialen en de persoonlijke en intieme sfeer. I love it!

   $

   Droge tikje zwarte humor a la RUMAG

   $

   “But first coffee”. Ik functioneer niet zonder koffie:-)

   $

   Dierenliefhebber. Ik vind het zelfs zielig om een vlieg dood te slaan!

   Wij hebben kippen en een lease-kat Potato. Deze is niet van ons maar woont wel zo’n beetje bij ons (met toestemming van zijn baasje)

   De prachtige locatie

   Mooie woorden

   Zullen we samen aan de slag gaan?

   Laten we een boost geven aan jouw bedrijf!