Workshop interieurfotografie Villa Rams Woerthe

Heb jij altijd al willen leren hoe je de mooiste interieurs fotografeert?

En hou je van architectuur, kunst, historie, prachtige behangen en stijlkamers in een sprookjesachtige omgeving?

Dan is dit je kans!

Voor wie?

 • De beginnende fotograaf die al wat basiskennis heeft (diafragma en sluitertijd zijn bekend), zich verder wil ontwikkelen, zijn of haar skills wil verbeteren en zich wil oriënteren of specialiseren in interieurfotografie.
 • De gevorderde of professioneel fotograaf die zijn of haar fotografie naar een hoger niveau wil tillen en zich wil oriënteren of specialiseren in interieurfotografie.

   Wat gaan we doen?

   We starten met koffie, thee en iets lekkers in de prachtige serre van de villa. Daarna leg ik je gedurende een uur de basistheorie uit. Wat is diafragma, sluitertijd, iso en ik vertel je alles over mijn “magical tool” HDR/bracketing. We kunnen dit gelijk instellen op je camera. Voor sommigen zal het gesneden koek zijn, voor anderen een opfrismoment en voor weer anderen vrij nieuw. Vast staat dat iedereen er wat van opsteekt! Daarna kunnen we goed voorbereid aan de slag! Je krijgt 3 opdrachten waarvoor je ruim de tijd hebt:

   Belichting

   Het maken van foto’s met tegenlicht, te lichte of te donkere omstandigheden en veel contrast. Hoe maak je toch een mooie foto als je bijvoorbeeld richting een raampartij fotografeert? We oefenen met bracketing/HDR.

   Compositie/lijnenspel

   Hoe kies ik mijn standpunt, waar let ik op qua lijnen (veel patronen aanwezig zoals in het behang, paneeldeuren), hoe maak ik een mooie, rustige en toch spannende foto?

   Hier kunnen we spelen met standpunten recht van voren, vanuit de hoek, laag of hoog. Ook creëren we zelf een mooie opstelling, hoe zet je die stoel neer, die vaas enz. Je gaat echt op zoek naar de beste compositie.

   Scherpte/diepte

   Een foto wordt een stuk speelser, spannender als je met veel scherpte diepte werkt. We gaan hiermee oefenen met verschillende objecten, voorwerpen die in de stijlkamers aanwezig zijn. Eventueel mag je ook een zelf meegebracht item fotograferen!

   Locatie & bijzonderheden

   Villa Rams Woerthe te Steenwijk. 

   Deze villa in Art Nouveau stijl wordt beheerd door Vereniging Hendrick de Keyser. Zij zetten zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur.

   De imposante villa werd gebouwd in 1899 en is een prachtig voorbeeld van de “Nieuwe Kunst”, de Nederlandse variant van de Jugendstil of Art Nouveau. Naast de villa is ook het omliggende park een rijksmonument.

   Het heeft prachtige stijlkamers en glas in lood ramen waar je echt je hart kunt ophalen met het fotograferen. Elke kamer is weer anders qua kleur, licht, behang en interieur en daardoor ook de sfeer.

   Je kunt hier echt het perfecte interieurplaatje schieten!

   • In elke kamer zijn bankjes en stoelen waar je ook gebruik van mag maken. Een foto van jou op zo’n prachtig fluwelen sofa bankje is dus ook mogelijk.
   • Er zijn verder geen bezoekers. De buitenplaats wordt exclusief voor deze workshop afgehuurd.
   • De foto’s die je maakt tijdens de workshop mogen gebruikt worden voor eigen portfolio, website of social media.

   Wat is mijn investering?

   Er zijn maximaal 10 deelnemers. Zo kan ik iedereen voldoende aandacht geven en begeleiden. 
   De kosten zijn € 479 (excl. BTW) 

   Datum:  vrijdag 12 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur

   Get to know me: Esther Scherpenzeel

   $

   Gek op kleurrijke, speelse interieurs met een knipoog

   $

   I love boutique hotels!

   Zowel om te fotograferen als om in te logeren. Het kleurgebruik, de warme, luxe aaibare materialen en de persoonlijke en intieme sfeer. I love it!

   $

   Droge tikje zwarte humor a la RUMAG

   $

   “But first coffee”. Ik functioneer niet zonder koffie:-)

   $

   Dierenliefhebber. Ik vind het zelfs zielig om een vlieg dood te slaan!

   Wij hebben kippen en een lease-kat Potato. Deze is niet van ons maar woont wel zo’n beetje bij ons (met toestemming van zijn baasje)

   Mooie woorden

   Zullen we samen aan de slag gaan?

   Laten we een boost geven aan jouw bedrijf!