Waarom je nu juist WEL moet investeren in je online zichtbaarheid

Veel mensen zijn momenteel zoekende voor wat betreft hun online zichtbaarheid.


Wat moeten we posten op social media? Het voelt ongemakkelijk en ongepast om te verkopen nu, wetende dat zoveel bedrijven het moeilijk hebben. Sommigen hebben hun omzet zien halveren of geheel zien wegvallen.


En toch.....ook hier moeten we "omdenken."


Dit is juist de beste tijd en een kans voor jou om online zichtbaar te zijn!


Je moet hem alleen wel grijpen.


Waarom?


Iedereen is nu meer online dan ooit. Je moet namelijk wel. Om het nieuws te volgen, om aan die Zoom-meeting mee te doen, om te overleggen met collega's, om online trainingen/opleidingen te volgen.


Bovendien zitten meer mensen thuis. Ze vervelen zich wat sneller zitten en kijken meer op social media tussendoor.


De meeste ondernemers zetten het online zichtbaar zijn onderaan hun prioriteiten lijstje. "Dat komt later wel een keer als ik wat meer tijd heb."

Nou die tijd is nu aangebroken! Grijp je kans en onderneem actie. Wellicht kom je er zo na de crisis niet meer aan toe!


Voor ondernemers die al goed zichtbaar waren is het zaak om zichtbaar te blijven. Het is jouw taak als ondernemer om positief te blijven, kansen te zien, te creëren of te grijpen.

Jouw vaste publiek (en potentiële klant) rekent op je! Je laat ze weten dat je bereikbaar bent, met ze mee wilt denken, ze begrijpt. Het is het juiste moment om relaties op te bouwen.


Zichtbaarheid maakt ook het verschil in to buy or not to buy. Stel je hebt een hotel of winkel Mensen zijn heel terughoudend met boeken of boeken helemaal niet. Ze kunnen niet meer naar de winkel komen of moeten een enorme drempel over om naar de winkel te komen. Als jij je online dan ook niet meer laat zien, verdwijn je al snel van de radar.

Gebruik deze periode dus om een goede website te bouwen, goed je aanbod te laten zien en regelmatig iets te posten op social media. Investeer hier dus juist nu in!


Online adverteren. Ik plaats regelmatig een advertentie (promotie) op instagram. Dit zorgt voor een enorm bereik, je kunt je product verkopen en je bent goed online zichtbaar. Elke promotie/advertentie die je plaatst is een succes en weer een stapje verder vooruit.


Veel bedrijven geven aan dat er juist nu geen geld is om bijvoorbeeld foto's te laten maken voor hun website. Denk hier eens heel goed over na! Jouw online zichtbaarheid is nu belangrijker dan ooit. Kijk liever of je eerst op de echt onnodige kosten kunt besparen maar op je marketingkosten besparen is echt de allerlaatste optie!Op deze foto's zie je mijn interieur en mijzelf. Ik heb de foto's zelf gemaakt en het interieur zelf ontworpen. Ik ben namelijk Interieurfotograaf, Interieurontwerper en Personal Branding Fotograaf (voor ondernemers in de interieur- creatieve- en hospitality branche).


Met deze foto's laat ik deze specialisaties zien. Ik laat zien wat ik kan en te bieden heb. Deze foto's en blog post ik ook op social media (instagram) en komt op mijn website. En wellicht ga ik hem ook nog promoten.


Online zichtbaarheid dus.


Ik ben benieuwd. Investeer jij of ga jij ook meer investeren in jouw online zichtbaarheid?56 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven