Interieuradvies? "Wat duur zeg, daar ga ik echt niet zoveel geld aan uitgeven".

De titel van deze blog is een veelgehoorde opmerking als ik vertel dat ik naast mijn werk als interieurfotograaf ook interieuradvies geef.


Een tijdje terug kreeg ik een email van Anneke. Anneke was een jaar geleden gescheiden en verhuisd naar een nieuwbouw appartement in Amsterdam. Voor het eerst in haar leven woonde ze alleen. Een lastige periode in haar leven. Ze moest haar leven weer op de rit zien te krijgen. Haar appartement had ze wel ingericht met oude meubels die ze van vrienden en familie had gekregen maar ze had nog niet de energie gehad om er echt wat gezelligs van te maken. Daarom stuurde ze mij een berichtje om te vragen of ik haar interieuradvies kon geven. Ze kwam er niet helemaal uit en voelde zich niet thuis in haar eigen huis.


Ik gaf aan welke mogelijkheden er waren. Van alleen een kleuradvies tot een compleet interieurplan met indeling en shoppinglist. Ze was erg geïnteresseerd totdat ik haar de offerte stuurde. Ze schrok er erg van. Daar had ze niet op gerekend dat het zo duur zou zijn en bovendien zat ze financieel erg krap door haar scheiding en kon ze het eigenlijk niet betalen.


Ik probeerde haar toch over de streep te trekken. Momenteel zat ze in een moeilijke periode in haar leven, des te belangrijker om een omgeving om je heen te creëren waar je je thuis voelt, waar je tot rust kunt komen, jezelf weer kunt opladen, vrienden en familie kunt ontvangen en waar je volledig kunt ontspannen. Als je je in je eigen huis niet thuis voelt geeft dat juist extra onrust en een ongelukkig gevoel.


Je ergens thuis voelen heeft overigens niets te maken met een volledig tot in de puntjes afgestyled huis. Nee, je voelt je pas echt ergens thuis als je interieur een weerspiegeling is van jezelf. Waar word jij rustig van? Waar word jij onrustig van? Wat is belangrijk voor je? Wat is je leefstijl? Houd je van zachte materialen of juist stoere ruwe materialen. Heb je behoefte aan een werkplek, een loungeplek waar je lekker kunt lezen, een plekje bij het raam, word je blij van drukke printjes en kleuren om je heen of juist natuurlijk rustige tinten.


Een heerlijk huis waar je je thuis voelt draag bij aan je levensgeluk, kwaliteit van leven en gezondheid. Het is meer dan alleen een kleurtje op de muur. Het is bijna een vorm van gezondheidszorg: als jij je fijn voelt in je huis dan is dat goed voor zowel je fysieke als mentale gezondheid.


Een paar weken nadat ik dit gesprek met Anneke had gehad, belde ze me op. Ze had er heel goed over nagedacht, nog eens goed naar haar financiële situatie gekeken en besloten om eerst haar geld en energie te steken in een interieur wat bij haar paste zodat ze vanaf nu ook echt een nieuwe frisse start kon gaan maken.


En zo ging ik aan de slag voor haar. Ik maakte een interieurontwerp passende bij haar als persoon, haar levensstijl en woonwensen.


Ze reageerde heel enthousiast op mijn ontwerp en vol energie is ze nu bezig om mijn plan tot uitvoering te brengen. Elke week krijg ik foto's met een update. De bank die ze gekocht heeft en zo mooi staat op die plek, de kleuren op de muren die ze zelf samen met behulp van vrienden en familie geverfd heeft. En wat staat die eethoek daar prachtig! Daar was ze zelf nooit opgekomen.


Langzaamaan zie ik haar gewoon helemaal opleven en blijer worden. Haar onpersoonlijke huis waar ze zich niet thuis voelde begint nu haar eigen veilige gezellige thuisbasis te worden. Een plek waar ze zich volledig kan ontspannen en tot rust kan komen. Een plek waar ze helemaal zichzelf kan zijn.


Dus is interieuradvies duur? In eerste instantie denk je misschien van wel. Maar bekijk het eens van de andere kant. Hoeveel heb jij voor je eigen woongenot en daarmee ook je levensgeluk en gezondheid over?9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven