Een overzicht van de meest gehoorde en grappigste opmerkingen van het afgelopen jaar

Als ik een huis fotografeer voor de verkoop hoor ik vaak dezelfde opmerkingen. Dat is vaak grappig maar soms ook een beetje irritant:-) Deze blog gaat over de meest gehoorde en grappigste opmerkingen van het afgelopen jaar. Ik denk dat het wel herkenbaar is zowel voor makelaars, fotografen als voor huizenverkopers. Geniet even mee!


Met stip op nummer 1: "Ik kijk altijd op Funda en dan zie ik meestal van die balzalen en uitgerekte TV's en kamers doet u dat ook?"


"Heeft u ook zo'n breedbeeld lens"?


Na een half uur: " Zo, het is nog een hele klus he, ik dacht dat het gewoon een paar fotootjes maken was."


Zodra ik ga inmeten: "Handig zo'n apparaatje zeg, vroeger deden ze dat nog met een meetlint."


Voordat ik wil beginnen en zie dat er nog dozen en andere rommel staat: "Ja, ik dacht als u nu eerst die kant op fotografeert, dan schuif ik het naar de andere kant en kunt u ook die kant op fotograferen."


"Is dit uw echte werk of doet u er nog wat naast?"


In de herfst/winter als de tuin er niet op zijn best bij staat: "Mijn man heeft afgelopen zomer ook prachtige foto's gemaakt van de tuin, misschien kunt u die gebruiken?"


Ik leg 3x uit dat ik eerst foto's ga maken, daarna 360 graden foto's en daarna nog een video maak en ga inmeten. Nadat ik de eerste foto's heb gemaakt en naar de volgende kamer wil gaan wordt meestal alles alweer op slot gedaan en/of dezelfde rommel weer teruggezet.....


"Fotografeert u alleen huizen of doet u ook bruiloften?"


Tijdens het inmeten: "Als u het naar boven kunt afronden zou dat mooi zijn."


Zodra ik vraag of de schuur of berging open is (om in te meten), krijgen mensen het benauwd: "Daar hoeft u toch geen foto's van te maken hoop ik, daar ligt namelijk alles."


Zodra ik aanbel hoor ik al 3 honden blaffen en zodra er open gedaan wordt springen ze tegen me op. Ik vertel dat de honden wel even weg moeten als ik ga fotograferen. "Ja dan ga ik wel even een blokje om met ze." Na 10 minuten zijn ze vaak alweer terug en zijn ze verbaasd dat ik nog niet klaar ben:-)


Terwijl ik al binnen ben gaan mensen soms nog stoïcijns de ramen lappen of de vloer dweilen, afwassen of stofzuigen. Als ik aangeef dat dit al klaar had moeten zijn voordat ik kwam raakt men lichtelijk geïrriteerd en ik ook:-)


"Maakt u ook foto's van de omgeving"? "Hier vlakbij zit namelijk een leuk restaurantje en wat verderop een speeltuin en een parkje". Als ik vraag waar precies: "Als u hier de straat uit loopt dan de 2e straat rechts en gelijk de 1e links dan komt u bij een kruising en gaat u rechtdoor, daarna komt u langs een benzinepomp en is het geloof ik de 1e of 2e straat links, u ziet het vanzelf".


Ik kom een huis binnen en zie gelijk dat het nog een enorme rotzooi is. Alles is vies, er is gewoon niet opgeruimd en schoongemaakt. Helaas is er geen beginnen aan om dit snel even op te ruimen of schoon te maken en dus begin ik toch met fotograferen. Nadat ik al zo'n 10 foto's genomen heb, loopt mevrouw naar het raam: "Ja sorry hoor maar het gordijn hing niet goed, daar kan ik me zo aan storen."


"Maakt u ook 390 graden foto's"?


"Het terras/balkon is groen uitgeslagen maar we hebben geen tijd gehad om het schoon te maken" "U kunt dat toch wel even photoshoppen"? Of het gras ziet er een beetje dor uit, kunt u het groener maken?


Een drukke straat met veel geparkeerde auto's. "Ik heb gehoord dat fotografen de auto's vaak weg photoshoppen dat schijnt heel makkelijk te zijn".


"Mijn zoon/dochter heeft net gesport kan die nog even douchen?". Vervolgens een puinhoop achterlatend:-)


"Kan ik nog even naar het toilet"? Vervolgens is de stank niet te harden:-)


"Mijn man heeft ook zo'n drone doen jullie dat niet"?


"Wanneer komt het op Funda? De makelaar zei dat het van u afhing".


Dat de hele familie thuis is inclusief opa en oma en dat iedereen dan achter je gaat staan en in je nek gaat hijgen als ik begin te fotograferen:-)


En als afsluiter:


Vrouw zegt in bijzijn van haar man terwijl de sfeer om te snijden is: "Ja, wij gaan scheiden en daarom moeten we het huis verkopen want meneer moest zo nodig buiten de deur neuken." 😃


151 keer bekeken0 reacties