Dame in bad

Als interieurfotograaf is geen enkele dag hetzelfde. Elke dag weer stap ik binnen in de wereld van iemand anders. Ik bel aan, de deur gaat open en.....het is maar afwachten wat me te wachten staat. Het kan zijn dat er net iets vervelends is gebeurd zoals een echtscheiding, iets heel verdrietigs zoals een overlijden, iets heel bijzonders zoals de geboorte van een kind of er gebeurt iets heel geks.


Zo kwam ik eens terecht bij mensen thuis in een prachtig monumentaal herenhuis, mooi gelegen aan een park. Een beetje excentrieke mensen waren de eigenaren. Ze verzamelden vrij aparte kunst en hadden zo hun eigen kijk en wensen op de manier waarop hun huis gefotografeerd zou worden.


Verschillende kamers waren al gefotografeerd totdat we in een van de badkamers terecht kwamen. Het elegante bad op pootjes stond prachtig voor het raam met mooi uitzicht. De vraag was hoe ik dit zo goed mogelijk in beeld konden brengen.


"Misschien kan ik in bad gaan liggen en dan met mijn voeten omhoog zodat je een stukje bad ziet met mijn voeten en dan het raam met het uitzicht" zei de vrouw des huizes. De kijker kon zich dan goed inbeelden dat hij of zij daar zelf zou liggen, heerlijk ontspannend en genietend van het uitzicht. Zo creëer je het ultieme belevingsgevoel.


Ik was het er wel mee eens om het ultieme belevingsgevoel te creëren maar ik schoot wel in de lach omdat ik het al voor me zag. Bovendien dacht ik dat het een grapje was....


Niets was minder waar......mevrouw begon zich spontaan uit te kleden.....broek ging uit, trui ging uit, blouse ging uit........pfff het zweet brak me uit, gaat ze nu echt poedelnaakt in dat bad liggen schoot er door mijn hoofd?


Met alleen nog haar ondergoed aan, zette ze de kraan aan van het bad en pakte alvast het badschuim.


Ik moest nu ingrijpen. Voordat ze echt poedelnaakt dat bad in sprong.


"Nou mevrouw het lijkt me niet nodig hoor en bovendien zal het op Funda niet toegestaan zijn om zo'n foto te publiceren", stamelde ik.


Ietwat teleurgesteld vroeg ze of ik toch een foto wilde maken. Voor de vorm heb ik toch maar een foto gemaakt en mevrouw was tevreden.


De bewuste foto is nooit gepubliceerd. Maar het huis was wel snel verkocht:-)56 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven